לפני שבועיים בערך עלה לאוויר דף הפייסבוק של המועצמה המקומית בנימינה-גבעת עדה. בתוך שבועיים הצליח הצוות של המועצה לגייס לדף 742 אוהדים מתוך 13,400 תושבים בערך – מעל 5.5% מכלל התושבים במועצה, כולל ילדים וזקנים שאינם בפייסבוק. ואת כל זה עשו בלי להוציא שקל על פרסום ממומן.
איך הם עשו את זה?
לפני יותר משנה עבדתי ראש המוצעה דאז אורי דיסטניק כדי לתכנן עבורו פעילות פייסבוק שתעזור לו לנהל קשר קרוב וטוב יותר עם מספר גדול מהתושבים. תוצר הפעילות היה דף הפייסבוק של דיסטניק אותו הפעיל במסירות עד לסיום כהונתו לפני כמה שבועות, אך דיברנו גם על פעילות עתידית ורשמית יותר של המועצה עצמה.
כחלק מהחשיבה המקדימה, בחנו את הנכסים הקיימים של המועצה מבחינת קשר עם הציבור.
למרות שהמועצה וראש המועצה דיסטניק לא היו פעילים בפייסבוק בכלל, גם לא באופן אישי, כן הייתה להם רשימת ניוזלטר שהכילה אלפי כתובות דוא"ל של אנשים מהמועצה, בה השתמשו כדי לשלוח עדכונים. אחוזי הפתיחה של המיילים היו מרשימים, והצביעו על עניין גבוה של התושבים בתוכן והעדכונים שהמועצה שולחת.
היה ברור לנו שחייבים להשתמש ברשימת העדכונים כדי למנף את פעילות הפייסבוק של המועצה, לכשתתחיל. כאשר התחילו בפעילות לפני מספר שבועות ופתחו את עמוד הפייסבוק הרשמי של המועצה, ליוו אותה במיילים מזמינים שנשלחו לתושבים, וכך הצליחו להגיע למאות אוהדים בתוך ימים ספורים.
חשוב לומר שהמועצה עשתה הרבה יותר מלשלוח אימיילים – היא גם הכינה תוכן, בנתה ועיצבה את הדף, והתכוננה לפעילות – וכך האוהדים החדשים שהגיעו נתקלו בחוויה חיובית, הגיבו ועשו לייקים, ועזרו גם הם בהפצה נוספת של העמוד.
איזה נכסים יש לכם מחוץ לפייסבוק?
זה לא חייב להיות רשימה של כתובות דוא"ל או טלפונים. זה יכול להיות עשרות או מאות אנשים שעוברים אצלכם כל יום בחנות. זה יכול להיות אלפי או עשרות אלפי אנשים שעוברים באתר שלכם כל שנה. זה יכול להיות הקהל בהופעה שלכם, המשתתפים באירוע שלכם, התורמים שלכם, הטור השבועי שלכם בעיתון.
אתרו את נכסי התקשורת החזקים שלכם מחוץ לפייסבוק, ומצאו את הדרך החכמה והנעימה להשתמש בהם כדי לחזק את הפייסבוק.